urte vask til ansigt & krop

DSC_3717Ved det godt –  jeg er sakket lidt bagud på indlægs-fronten, da jeg har haft rigtig travlt med at lave produkter til basaren i Koldinghus sidste weekend.

Jeg fik en masse spørgsmål til min herbal face- & body wash, så her kommer opskriften simpelthen, hvis du skulle få lyst til at lave den selv. Princippet er, at mikse nogle gode og milde urter med en mild sæbe og havregryn i en tepose. Posen vasker man så sit ansigt og krop med (hvis teposen er stor nok), i bløde bevægelser til sæben skummer og det hele skylles af i lunkent vand. Posen kasseres derefter. Du kan også vælge at sy en lille genbrugspose  med en lukkesnøre som du tømmer efter hvert brug. Husk på, at den skal bruges i ansigtet, når du vælger stof.

Jeg har brugt kamille- og morgenfrueblomster, da de har beroligende, betændelseshæmmende og anti-inflammatoriske egenskaber. Havregrynene er med til at tilføre huden fugt og er særligt egnet til sart hud, da de også har anti-inflammatoriske egenskaber.

revet sæbe

opskrift på urtevask til ansigt & krop:
Bemærk, det er en ret stor portion: Ingredienser til 24 store teposer. Hvis du bruger en genbrugspose kan du opbevare blandingen i en lufttæt beholder.

 

30 gr kamilleblomster

15 gr morgenfrueblomster

50 gr havregryn

3 revet sæber – jeg har brugt min egen håndlavet sæbe af kamilleblomst urtete. Det vigtige er du vælger en mild sæbe, helst uden kunstige tilsætningsstoffer. 

Alle ingredienserne blandes godt sammen og er derefter klar til brug :-)

DSC_3730 DSC_3975

 

 

 

 

 

De egner sig godt som søde værtindegaver. Jeg lægger mine i en lille pose med label på og en bastsløjfe – kun fantasien sætter grænser :-)

 

Mine teposer køber jeg fra USA hos http://www.wholesalesuppliesplus.com, men jeg har set, at flere butikker herhjemme sælger fyld-selv teposer man kan bruge (vælg en med lukning). Skriv endelig til mig hvis du har spørgsmål eller forslag til andre urter/blomster man kan bruge :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>