nem opskrift på krabbeklør

DSC_3958Var så heldig, at mit lokale supermarked havde både muslinger og krabbeklør på tilbud igår, så jeg slog til med det samme. Solen skinnede og jeg kunne ikke forstille mig noget bedre end, at spise skalddyr på en varm sommeraften med et glas kølig hvidvin. Krabbeklør er faktisk ret ukompliceret at tilberede.

Min opskrift på kogte krabbeklør:

Kløerne skrubbes og vaskes godt og kommes i en gryde med rigeligt kogende vand tilsat rigeligt med salt, lidt sukker og masser af frisk dild.

Afhængig af størrelsen, koges de i ca 15-20 min (mine kogte i 15 minutter og var perfekte) og derefter køles de ned i kogelagen i en halv times tid. Du kan også tilberede dem tildligt og stille dem i køleskabet til senere hvis du har gæster, men de smager nu bedst når de lige er tilberedt.

Jeg serverer en urtedressing til (cremefraiche, lidt mayonnaise, friske urter som dild, persille, lidt citron og krydderier efter eget ønske), citronskiver og varmt flutes.

Et fad med krabbeklør gør sig virkelig godt på en festbuffet. Et tip er, at servere kløerne på lidt tang som du kan få hos fiskehandleren hvis du be´r pænt om det :-). Hvis du kommer tangen i kogende vand et minuts tid, bliver det knaldgrønt og ser super flot ud.

Husk at gi´ kløerne et lille knæk med nøddeknækkeren så de er til at spise uden for meget besvær.

Dagens lille køkkentip: Hvis du heller ikke bryder dig om, at fingrene lugter af fisk bagefter, kan du skrubbe dem med lidt kaffegrums inden du vasker dem. Det fjerner alle lugtgener :-)

1 Comment on nem opskrift på krabbeklør

 1. passeport arab
  27. februar 2015 at 18:07 (9 år ago)

  Hello! I could have sworn I’ve been to this web site before but after
  browsing through a few of the posts I realized it’s new to me.

  Regardless, I’m definitely pleased I came across it and
  I’ll be book-marking it and checking back frequently!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>