hjemmelavet grøn lermaske

rsz_1rsz_1rsz_dsc_4013Jeg elsker ansigtsmasker og denne er simpelthen så nem at lave. Den tager ca. 5 minutter at blande sammen og skal sidde på ansigtet i 15 minutter. Lad ikke masken sidde for længe, da den kan udtørre huden. Jeg har brugt grøn ler, men man kan bruge alle slags. (F.eks. hvid bentonite, pink kaolin, rhassoul…)

Lermasker er især gode til fedtet hud eller hvis man har tendens til akne. Jeg har selv normal/tør hud, men har fordel af den grønne ler´s evne til at trække urenheder ud af huden samt opstramning og rensning af samme. Netop fordi leren trækker urenheder ud, kan du måske opleve at bumser/urenheder vil blive mere synlige ved første brug, så brug ikke denne maske aller første gang lige før en vigtig date! Ved jævnlig brug (f.eks. en gang om ugen) vil huden blive renere og få en sundere glød. Husk at blande ingredienserne i plastik- eller glasbeholder og IKKE metal, samt brug ikke metal til at røre/blande med, da metal kan nedbryde effekten af leren.

DSC_4025

Katja´s grønne lermaske

5 ml grøn ler

Nogle dråber E-Vitamin (du kan f.eks. åbne en vitamin gel kapsul)

ca. 1 tsk kamillete (blomster trukket i kogende vand og afkølet)

Der skal tilsættes så meget væske, at den er smidig og til at smøre ud, uden at den løber.

Massen smøres ud i hele ansigtet, undgå øjenområder, og efter ca. 15 minutter fjernes den med lunkent vand. Jeg synes det er nemmest at bruge en fugtig vaskeklud. Mens leren tørrer kan man mærke hvor den trækker i huden. E-Vitamin er en foryngende antioxidant og kamillete er antibakterielt og blødgørende. Hvis du ikke har kamilleblomster, kan du også bare bruge almindeligt vand :-)

Skriv endelig hvis du har spørgsmål til opskriften eller gode råd, dårlige/gode erfaringer med at bruge ler :-)

1 Comment on hjemmelavet grøn lermaske

  1. Erika
    20. marts 2015 at 8:42 (9 år ago)

    You’ve hit the ball out the park! Iniedrcble!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>