frisk urtete til forkølelsen

ingefærtheVågnede forleden med forkølelse som bare er blevet være. Det gjorde det ligesom heller ikke bedre, at jeg sad over to timer i en meget, MEGET varm teatersal igår til min datters balletopvisning. Det eneste at gøre her til morgen, er at lave min ´forkølelses te´. Heldigvis har jeg alle ingredienserne jeg skal bruge, da jeg altid har frisk ingefær i fryseren og urtehaven har mynte som står rigtig fint (så længe det varer).

Teen består af mynte, ingefær og kanel, men man kan også tilføje citronskal eller appelsinskal (for C vitamin) – det havde jeg ikke lige i køkkenet idag :-) .

Ingefær er rigtig godt mod hoste og ondt i halsen samt andre forkølelsessymptomer som kuldegysninger og feber. Fodnote: er også rigtig god mod kvalme. Mynte er rigtig god til at åbne op for luftvejene, specielt stoppet næse, og kanel har antimikrobielle egenskaber. Alt i alt, en ret god kombination mod forkølelse synes jeg.

Til en stor kop te skal bruges:

ca 5 store mynteblade

frisk ingefær ca 2cm, hakket, (jeg skræller en frisk rod og kommer i fryseren – så har man altid)

1 lille stang kanel

nok vand til en stor kop.

Det hele koges op i en lille gryde og står og trækker nogle minutter, ikke alt for længe da den helst skal drikkes varm. Hæld igennem en si og drik. Tilsæt evt. en skefuld honning eller sukker, da den kan være stærk.

Skriv gerne til mig hvis du prøver den og hvad du synes om den, eller evt om du selv laver en anden version du gerne vil dele med andre :-)

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>