fødderne skal gøres klar til sandaler

DSC_3605Skal dine fødder også gøres klar til de åbne sandaler? Efter en lang vinter glæder jeg mig til at få luftet dem, men må til min skræk konstatere, at de ser både tørre og grimme ud. Her til morgen lavede jeg en af mine saltskrubs til fødder og vil straks gå igang med at pleje de stakkels fusser :-)

I min opskrift bruger jeg mandelolie, men den kan erstattes af olivenolie, som også er virkelig blødgørende for huden – det er en smagssag om man foretrækker den mere duftneutrale mandelolie. Olivenolie har man ihvertfald næsten altid i sit køkken.

Saltskrub til fødderne (rækker til en kærlig behandling af begge fødder + lidt til hver albue): 

2 spsk mandel/olivenolie

2 spsk salt (jeg foretrækker Epsom, men almindelig køkkensalt kan også bruges)

1 tsk luffa pulver eller evt havregryn til mindre grov eksfoliering

2 tsk frisk citronsaft

2 dråber æterisk olie – kan udelades. Jeg kommer pebermynte i hvis den skal være opfriskende og kølende og lavendel i hvis jeg skrubber fødderne om aften inden jeg går i seng. Smør en fed kreme på efterfølgende og ta´ sokker på – så vågner man med fødder så bløde som en baby´s :-)

Alle ingredienserne blandes sammen til en grødagtig konsistens.

Pas på, hvis du smører fødderne under bruseren, olien gør gulvet virkelig glat! Bemærk også, at det er en dårlig ide at bruge fodsalten hvis du lige har barberet ben eller har en rift/sår på fødderne!

Håber du vil få glæde af min opskrift. Skriv gerne hvad du synes og hvis du har ændringer til opskriften du gerne vil dele med andre :-)

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>